• 1403/12/18 - 13:31
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 22
  • زمان مطالعه : 19 دقیقه
  • /ZYC
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) - خبرگزاری ایسنا- پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا

بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه های بر خط- 18 اسفند

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان

تولید علم باید در خدمت رفع نیازهای اجتماعی باشد

زنجان  -ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: تولید علم باید در خدمت رفع نیازهای اجتماعی باشد و دانشگاه‌ها باید به‌عنوان نهادهای اجتماعی برای حل این مشکلات ورود کنند.

 

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد حمیدی روز شنبه در نشست خبری دانشنامه سلامت با موضوع دستاوردهای دانشگاه در سال جاری به بررسی تغییرات بنیادی در نقش دانشگاه‌ها در جامعه و ضرورت ارتباط آنها با محیط اجتماعی اشاره کرد و افزود: حدود ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته، دانشگاه‌ها از نهادهای صرفا آموزشی و پژوهشی به نهادهای ارزش‌آفرین تبدیل شده‌اند که دانشگاه های نسل سه و سپس نسل چهار و پنج را در بر می گیرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه نسل پنج به مفهومی اشاره دارد که در آن یادگیری و تعاملات علمی فراتر از مرزهای جغرافیایی و مدرک‌گرایی انجام می شود، اضافه کرد:دانشگاه‌ها باید با جامعه ارتباط برقرار کرده و ارزش‌های علمی خود را به‌طور ملموس به جامعه منتقل کنند.

وی با بیان اینکه این ارتباط به عنوان دیپلماسی علمی شناخته می‌شود و رسانه‌ها نقش کلیدی در این فرآیند دارند، گفت: کشورهایی که بتوانند از دانش و آگاهی به‌خوبی استفاده کنند، در دنیای امروز نقش مهم‌تری دارند.

این استاد دانشگاه به چالش‌های موجود در ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه اشاره ‌کرد و گفت: دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند به‌خوبی نیازهای جامعه را شناسایی و پاسخ دهند، بنابراین این ارتباط باید به‌گونه‌ای باشد که جامعه بتواند دانشگاه را ارزیابی کرده و از آن بهره‌برداری کند.

وی همچنین به نقش دانشگاه‌ها در ارتباط با جامعه و اهمیت اطلاع‌رسانی صحیح در دوران پساکوئید اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها باید با جامعه ارتباط نزدیک‌تری برقرار و به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل کنند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به مفهوم «مدیریت دانش» و «ترجمان دانش» اشاره کرد و گفت: دانش باید به زندگی روزمره و گفتمان اجتماعی تبدیل شود.

وی به چالش‌های ناشی از فضای مجازی و خطراتی که جامعه را تهدید می کند اشاره کرد و گفت: این موضوع نگرانی دارد که جامعه به مصرف‌کننده‌ای صرف تبدیل شود و از تولید محتوا و آگاهی غافل بماند.

این مسوول به وجود اطلاعات نادرست و سودجویانه در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها باید در تولید و انتشار اطلاعات صحیح فعال باشند و در این میان وزارت بهداشت و درمان به ارتقای سلامت جامعه توجه بیشتری داشته باشد.

وی خواستار همکاری و همیاری رسانه های استان شد و گفت: رسانه ها می توانند با کمک دانشگاه ها اطلاعات صحیح را منتشر کنند تا جامعه از اطلاعات درست بهره‌مند شود.

این مسوول یادآور شد: بر این باوریم که دانشگاه‌ها باید به‌طور فعال در زندگی مردم حضور داشته باشند و به مشکلات جامعه پاسخ دهند.

آلودگی‌های صنایع سرب و روی زنجان بزرگنمایی شده است

رئیس دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در این نشست در پاسخ به سوالی در خصوص آلایندگی صنایع سرب و روی، گفت: در این خصوص چندین طرح تحقیقاتی انجام و گزارشی به دستگاه های مربوط ارائه شده است.

محمدرضا مهراسبی با بیان اینکه آلودگی‌های موجود در این صنعت به اندازه‌ای بزرگنمایی شده که ممکن است مردم را نگران کند،‌افزود: در حالیکه این صنعت برای بسیاری از خانواده‌ها و کارگران در استان زنجان اشتغالزایی کرده و معیشت آنها را فراهم نموده است.

وی همچنین به وجود دپوی پسماندهای خطرناک در نزدیکی شهرک روی اشاره کرد و گفت: این پسماندها به آب‌های زیرزمینی آسیب نمی‌زنند، زیرا مواد شیمیایی مانند سرب و روی به سرعت رسوب نمی‌کند.

مهراسبی با بیان اینکه مخالف انتقال این پسماندها به مکان‌های دیگر هستیم، افزود: پیشنهاد دادیم که ایزولاسیون و پوشش‌دهی در محل انجام شود تا از ورود آلودگی به آبهای سطحی جلوگیری شود.

این کارشناس با بیان اینکه نتایج مطالعات نشان می‌دهد سطح آلودگی در آب‌های زیرزمینی زنجان نگران‌کننده نیست، گفت: آلودگی‌های سطحی در نزدیکی کارخانجات وجود دارد که باید کنترل شود.

این مسوول به بررسی ‌سه هزار مقاله در زمینه آلودگی مواد غذایی اشاره کرد و گفت: از این میان ۶۰ تا ۷۰ مقاله مفید بوده و نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که باید دقت بیشتری در مورد سبزیجات، میوه‌ها و سایر محصولات غذایی داشته باشیم.

وی به تأثیر منفی اطلاعات نادرست در فضای مجازی بر نگرانی‌های مردم اشاره کرد و گفت: مردم باید به متخصصان مراجعه و از اطلاعات غیرمعتبر دوری کنند.

 

18 اسفند 1403

کد خبر 85772235:

https://www.irna.ir/news/85772235/

 

خبرگزاری ایسنا

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

اجتماعی‌سازی دانشگاه‌ها ضروری است

ایسنا/زنجان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: دانشگاه باید بتواند با مدیریت دانش، آن را به زبان زندگی ترجمه کند تا دانش به زندگی و گفتمان تبدیل شود و جامعه در اثر این گفتمان به یک جامعه مولف تبدیل شود.

مهرداد حمیدی امروز (شنبه ۱۸ اسفند) در نشست خبری دانشنامه سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، اجتماعی‌سازی دانشگاه‌ها را ضروری دانست و گفت: دانش تولیدشده در دانشگاه‌ها باید به گفتمان اجتماعی تبدیل شود.

وی عنوان کرد: نظام نوین علم بر این باور است که دانشگاه باید اجتماعی شود و این اجتماعی شدن هیچ منافاتی با تولید علم در دانشگاه‌ها ندارد.

او افزود: از حدود ۶۰ سال پیش، دنیا یک دگردیسی را در مفهوم دانشگاه پذیرفت و آن، تغییر نگاه جهانی به دانشگاه از یک نهاد صرفا علمی به یک نهاد ارزش‌آفرین بود و در راستای ادراک‌پذیری و ملموس شدن این ارزش برای جامعه، دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم با وسعتی به اندازه تمام دنیا پا به عرصه گذاشته‌اند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در حال حاضر بحثی با عنوان دیپلماسی علمی در دنیا مطرح است، تصریح کرد: امروز چانه‌زنی‌های سیاسی با زیرساخت‌های علمی انجام می شود و کشورهایی قدرتمندند که بهترین استفاده را از دانش، خرد و تولیدات علمی خود ببرند.

وی با تاکید بر اینکه ارزش دانشگاه باید برای جامعه قابل لمس باشد، اظهار کرد: دانشگاه باید همواره خود را در معرض این مسئولیت مهم اجتماعی قرار دهد و دانش تولیدشده‌ خود را تبدیل به گفتمان کند و در اختیار جامعه قرار دهد تا دست سودجویان از ارائه اطلاعات نادرست به جامعه و دستیابی به منافع حاصل از آن کوتاه شود.

حمیدی افزود: ما امروز به مدد فضای مجازی می‌توانیم به داخل خانه‌ها و خانواده‌ها نفوذ کنیم و اطلاعات صحیح را در اختیار آنان قرار دهیم تا نتیجه‌ تلاش ما را حس کنند و در دام سودجویی‌ها گرفتار نشوند.

وی نقش رسانه‌ها در اجتماعی‌سازی دانشگاه‌ها را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: دانشگاه‌ها بدون بازوی اطلاع‌رسانی فاقد ارزش هستند و تلاش رسانه‌ها در راستای نهضت اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جامعه و حرکت به سمت جامعه‌ای پویا و صاحب علم قابل تقدیر است.

 

18 اسفند 1403

کد خبر 1403121812478:

https://www.isna.ir/news/1403121812478/

 

 

 

خبرگزاری ایسنا

اصلاح تغذیه بهترین روش کاهش وزن

ایسنا/زنجان سرپرست واحد بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اولین راهکار برای درمان چاقی را کاهش وزن دانست و گفت: افزایش مصرف فیبر، یکی از راه‌های کاهش وزن است.

سعیده محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا به مناسبت روز جهانی چاقی، اظهار کرد: کاهش وزن می‌تواند از طریق کاهش انرژی دریافتی و افزایش فعالیت فیزیکی حاصل شود و کاهش انرژی دریافتی و اصلاحات غذایی از طریق افزایش مصرف فیبر غذایی و کاهش مصرف چربی‌ها و قندهای ساده صورت می‌گیرد.

وی به شهروندان توصیه کرد که برای افزایش مصرف فیبر، نان مصرفی خود را به نان سنگک، نان سبوس‌دار و نان جو تغییر دهند و نان‌های سفید و لواش و باگت را کمتر مصرف کنند. همچنین در غذاهای مصرفی خود از حبوبات بیشتر استفاده کنند و مصرف میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهند.

محمدی با بیان اینکه برای کاهش وزن لازم است از قند، شکر، نبات، آبنبات، مربا، حلواشکری، شکلات، نوشابه، دلستر و آبمیوه‌های صنعتی کمتر استفاده شود، افزود: باید به جای روغن‌های جامد و حیوانی از روغن‌های گیاهی مایع مثل روغن کانولا (کلزا)، روغن زیتون و روغن کنجد استفاده شود. کره، خامه، سرشیر، سس مایونز، دنبه، چربی و کله و پاچه مصرف نشود. از غذاهای سرخ‌شده کمتر استفاده و به جای آن غذاها به صورت بخارپز، آب‌پز یا کبابی طبخ شود.

سرپرست بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه فعالیت بدنی و ورزش، نقش حیاتی در افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش وزن دارد، اظهار کرد: فواید ورزش شامل کاهش توده چربی، بهبود عملکرد و سلامتی قلب، کنترل بهتر سطوح قند خون، افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین، کاهش چربی بد خون و افزایش چربی مفید خون است و روزانه حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه فعالیت فیزیکی و ورزش مناسب یا پیاده‌روی منظم در کنار رژیم غذایی صحیح منجر به کاهش وزن می‌شود.

سرپرست بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان به بیان توصیه‌هایی برای کاهش وزن پرداخت و گفت: مصرف یک لیوان آب چند دقیقه قبل از صرف غذا به کاهش اشتها کمک می‌کند. بهتر است غذا در ظرف کوچک‌تری کشیده شود و به آرامی خورده شود. خوردن ماست کم چرب، سبزی یا سالاد به سیر شدن زودهنگام کمک می‌کند. مصرف سبزی‌ خوردن، کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی، گل‌کلم و ساقه‌های کرفس که حاوی کالری بسیار کم هستند برای جلوگیری از گرسنگی مفید است.

سرپرست بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان چاقی را نوعی بیماری عنوان کرد که با تجمع بیش از حد یا غیرطبیعی چربی در بدن می‌تواند سلامتی را مختل کند و افزود: چاقی که می‌توان آن را سندرم دنیای نو دانست، اختلالی است که به عوامل متعددی بستگی دارد و اغلب با بیماری‌های دیگر از جمله دیابت، پرفشاری خون، اختلالات اسکلتی - عضلانی، بیماری‌های قلبی، ناباروری در زنان، افسردگی و برخی سرطان‌ها همراه است و شیوع آن در تمام گروه‌های سنی رو به افزایش است.

او با بیان اینکه پیشینیان، چاقی را مادر بیماری‌ها می‌دانستند و امروزه با پیشرفت دانش بویژه در زمینه پزشکی و با تقدم یافتن پیشگیری بر درمان، مسأله چاقی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: متخصصان امر سلامت معمولا از نمایه توده بدنی (BMI) برای برآورد میزان چربی بدن و تشخیص چاقی استفاده می‌کنند. نمایه توده بدنی از تقسیم وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد (برحسب متر) محاسبه می‌شود.

محمدی درباره دلایل چاقی، گفت: اگرچه وزن بدن متأثر از عوامل ژنتیکی، رفتاری، متابولیک و هورمونی است اما چاقی زمانی رخ می‌دهد که کالری دریافتی از کالری مصرفی، بیشتر شود. در این صورت بدن فرد، کالری‌های اضافی را به صورت چربی ذخیره می‌کند. به طور کلی می‌توان گفت چاقی ناشی از ترکیبی از علل مؤثر شامل ژنتیک و تأثیرات خانوادگی، انتخاب‌های سبک زندگی مانند رژیم غذایی ناسالم و کم‌تحرکی، برخی بیماری‌ها و داروها، مسائل اجتماعی و اقتصادی، سن و عوامل دیگری مانند بارداری، ترک سیگار، کمبود خواب و استرس است

سرپرست بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی، چربی خون بالا، انواع سرطان، بیماری‌های کبدی و صفراوی، آرتروز و واریس را از عوارض چاقی برشمرد و اظهار کرد: خبر بسیار خوب این است که مطالعات نشان داده‌اند حتی کاهش وزن اندک (۵ تا ۱۰ درصد) نیز می‌تواند خطر بروز بسیاری از بیماری‌های مرتبط با چاقی را کاهش دهد.

 

18 اسفند 1403

کد خبر 1403121812425:

https://www.isna.ir/news/1403121812425/

 

 

خبرگزاری فارس

اغلب مطالب مطرح شده در مورد سرب و روی در زنجان بزرگنمایی است

رئیس دانشکده بهداشت، پیراپزشکی زنجان با تأکید بر اینکه مسائل مطرح شده در مورد سرب و روی در زنجان اغلب بزرگ‌نمایی است، گفت: معضل فعلی دپوی مقدار زیادی پسماند در نزدیکی شهرک است که باید اقدامات حفاظتی در مورد آن انجام شود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان محمد مهراسبی، رئیس دانشکده بهداشت، پیراپزشکی زنجان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن روزبه بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان برگزار شد، با اشاره به اجرای چندین طرح تحقیقاتی در مورد سرب و روی در زنجان اظهار کرد: در این مورد دانشکده بهداشت دیدگاه‌های پژوهشی خود را در محافل که نیاز باشد ارائه می‌کند و فعال است.استاد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت زنجان با تأکید بر اینکه مسائل مطرح شده در مورد سرب و روی در زنجان اغلب بزرگ‌نمایی است، افزود: واقعیت این است که در مورد سرب و روی فقط نباید از نگاه آلودگی به آن نگاه شود چرا که این صنعت به لحاظ اشتغال هم خانواده‌های زیادی را پوشش می‌دهد.وی معضل فعلی را دپوی پسماند فراوان در نزدیکی شهرک مدنظر اعلام کرد و گفت: موضوع این است که سرب و روی خیلی سریع رسوب می‌کند بنابراین باید نسبت به بهسازی محل مدنظر اقدام شود.مهراسبی طرح‌های ارائه شده در مورد انتقال این پسماند به محل جدید بسیار هزینه بر دانست و افزود: از طرف دیگر باید متوجه بود که محیط‌زیست به هم متصل هستند و هر جایی دپو انجام شود همان آلودگی را ایجاد می‌کند، بنابراین باید اقدامات حفاظتی را در محل مدنظر انجام داد.رئیس دانشکده بهداشت و پیراپزشکی زنجان با بیان اینکه تا آنجا که خبر دارد آب‌های زیرزمینی زنجان به سرب‌ و روی آلوده نیست، ادامه داد: منتهی باید مناطق نزدیک به شهرک سرب و روی برای کنترل آلودگی مراقبت و پیشگیری شود از طرف دیگر بحث سرب و روی در کشور ما ملی است و تحقیقات وسیعی دراین‌رابطه انجام شده است

لزوم کنترل میوه، سبزی، ماهی و چای

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده که از میان مقاله‌های به‌دردبخور دانشگاهی احصا شده است، ما در مورد میوه‌جات، سبزیجات، چای و ماهی باید کنترل‌های لازم را انجام دهیم، افزود این حرف را برای ایجاد نگرانی نمی‌زنم و مردم نباید نگران باشند، بلکه موضوع پیشگیری است چرا که زنجان یک منطقه کشاورزی باغداری است و برخی از محصولات آن شهرت کشوری دارند.مهراسبی تأکید کرد: نباید به اطلاعات غیرمتخصصان در مورد آلودگی‌ها اعتماد کرد و مقالات دانشگاهی هم باید بررسی شوند.استاد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت زنجان با اشاره به وجود گردوخاک حاوی آلودگی بر روی علوفه دام‌ها، گفت: این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد و مقالات متعددی در این زمینه وجود دارد.وی با بیان اینکه برخی افراد آزمایش‌هایی انجام می‌دهند و ادعا می‌کنند که آلودگی صفر است، افزود: این هم دروغ است، اما سرب موجود در علوفه، جذب بدن نمی‌شود و در شیر هم اگر باشد، متخصصان تغذیه باید نظر بدهند.مهراسبی با انتقاد از انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی در مورد آلودگی‌ها، تصریح کرد: متأسفانه فضای مجازی یک‌مرتبه یک اطلاعاتی را می‌دهد به مردم که ممکن است یک‌منطقه‌ای اصلاً متضرر بشود، خواهش می‌کنم که فقط به متخصصین مربوطه مراجعه بکنیم، نه مردم یا آدم‌های عادی که نظر می‌دهند.استاد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت زنجان با تأکید بر اینکه خیلی از مقالات دانشگاهی هم مورد قبول نیست، گفت: مقاله دانشگاهی هم باید بررسی شود چرا که برخی مواقع یک دانشجوی کارشناسی ارشد می‌آید یک تحقیقی را انجام می‌دهد و می‌خواهد زودتر کارش تمام شود و معلوم نیست اصلاً آن دستگاهش درست کار می‌کند یا نه.

وی با بیان اینکه گزارش‌های فیک را نمی‌شود مستند کرد و به آن‌ها اعتماد کرد، گفت: در مجامعی من نشستم، طرف آمده گزارش کرده که اگر این‌جوری باشد که اصلاً دیگر دنبال خاک نمی‌روند و از سیب سرب در می‌آورند. مقدار سربی که گزارش می‌کرد، بیشتر از خود کنسانتره در خاکی است، بود.

18 اسفند 1403

https://farsnews.ir/S_mohammdi/1741436180855155851/

 

 

خبرگزاری سلامت (طبنا)

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

مبارزه با سودجویی در حوزه سلامت با تولید علم اجتماعی

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: با گسترش مفاهیم اشتباه و ورود صنایع مخرب به حوزه سلامت، نقش دانشگاه‌ها در تولید علم اجتماعی بیش از پیش اهمیت یافته است که با توزیع اطلاعات صحیح و آگاهی‌بخشی به جامعه، می‌توانند عرصه را از دست سودجویان گرفته و سلامت عمومی را بهبود بخشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان، مهرداد حمیدی روز شنبه (۱۸ اسفندماه)در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان، با بیان اینکه امروزه نقش دانشگاه‌ها دیگر به تولید علم محدود نمی‌شود، اظهار کرد: دانشگاه ها به‌عنوان بخشی از زیست‌بوم اجتماعی، وظیفه دارند تا در تعامل با جامعه، فعالیت‌های متنوعی انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۵۶، دانشگاه‌ها دگردیسی مهمی را تجربه کردند و از یک نهاد صرفاً آموزشی به نهادی ارزش‌آفرین تبدیل شدند، افزود: در این راستا، دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم به تدریج پا به عرصه گذاشتند تا علم و دانش را به ابزاری برای توسعه اجتماعی بدل کنند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان به عنوان یک نمونه برجسته، تولیدات علمی خود را به سمت ارتباط مؤثر با جامعه هدایت کرده است.

حمیدی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید اجتماعی شود و مدارک و حضور دانش‌آموختگان در متن جامعه معنی پیدا کند؛ افرود: اجتماعی شدن دانشگاه‌ها هیچ منافاتی با تولید علم ندارد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین وظایف دانشگاه‌ها، تبدیل علم به زندگی و بیان اجتماعی است، بیان کرد: جامعه‌ای که مولف نباشد، در خطر قرار دارد. بنابراین، تولید علم باید به گونه‌ای انجام شود که به "علم‌زدگی" منجر نشود و جامعه را به سمت پویایی و آفرینشگری سوق دهد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با اشاره به اینکه در حوزه سلامت نیز، ورود مفاهیم اشتباه مخرب می‌تواند تاثیرات منفی بزرگی داشته باشد، افزود: در این زمینه، دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا با توزیع اطلاعات صحیح، عرصه را از دست سودجویان بگیرند و به جامعه آگاهی لازم را ارائه دهند.

حمیدی با بیان اینکه رسالت امروز دانشگاه‌ها، بدهکاری به بشریت برای تولید علم و تبدیل آن به ابزاری برای رفاه و پیشرفت اجتماعی است، بیان کرد: این هدف نیازمند آن است که دانشگاه‌ها همواره خود را در معرض علم اجتماعی قرار داده و از نقش بنیادین خود در شکل‌گیری جامعه‌ای مولف غافل نشوند.

18 اسفند 1403

کد خبر225945:

https://www.tebna.ir/news/225945/

 

 

پایگاه خبری تحلیلیموج‌رسا

سرپرست گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

حلیم غیربهداشتی ۲۰ نفر را مسموم کرد

سرپرست گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان از پلمب یک واحد غذاخوری در شهر دندی توسط بازرس بهداشت محیط شبکه بهداشت خبر داد و گفت: توزیع حلیم غیر بهداشتی باعث مسمومیت بیش از 20 نفر شد.

قاسم محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: در پی شکایت شهروندان دندی مبنی بر مشکلات گوارشی پس از مصرف حلیم کارشناسان بهداشت به مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مراجعه کردند.

وی با بیان اینکه اگرچه حلیم مشکوک در محل مورد نظر یافت نشد، عنوان کرد: بررسی‌ها نشان داد که غذاهای مانده و عدم رعایت بهداشت مواد غذایی در این مکان وجود داشته است.

سرپرست گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار داشت: بر همین اساس به دلیل نقض ضوابط بهداشتی مندرج در ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، این واحد صنفی پلمب شد و پرونده متخلف به مراجع قضائی ارجاع خواهد شد.

وی با بیان اینکه از شهروندان تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، به‌ویژه در زمینه مواد غذایی و بهداشت ساختمان، مراتب را از طریق سامانه بهداشتی ۱۹۰ اطلاع دهند، یادآور شد: به منظور حفظ سلامت شهروندان در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان، طرح برنامه مدیریت بهداشت محیط سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان از ۱۱ اسفند تا ۱۵ فروردین اجرا می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: در این طرح کارشناسان بهداشت به صورت فعال در محل حضور داشته و به شکایات واصله در اسرع وقت رسیدگی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه علاوه بر این، بازرسی‌های روتین از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به‌طور مستمر انجام می‌شود، گفت: در صورت نیاز نمونه‌برداری هدفمند از مواد غذایی جهت آزمایش و بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد تا از رعایت کامل موازین بهداشتی اطمینان حاصل شود

سرپرست گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان تصریح کرد: هدف از این اقدامات، حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل بهداشتی است.

 

18 اسفند 1403

https://mojerasa.ir/khabar/44265/

  • گروه خبری : رسانه های بر خط 1403
  • کد خبر : 1310
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید